Nieuws

Zomerworkshop werken met mergel of klei

6 lessen in juni en juli op woensdagavond werken met mergel of klei. Prijs: 55 euro. Startdatum wordt nog bekend gemaakt.

Italiaanse les

Vanaf september kunt u bij ons Italiaanse les volgen op de donderdagmiddag. Meer info volgt nog

Nieuwe workshop "Bol met vogeltjes"

We maken een bol uit een mal en de vogeltjes vormen we handmatig. Na het bakken kan hij met roestverf of glazuur naar eigen wens worden behandeld. Kosten: incl. blokje,materiaal en bakken € 55,00. 2 woensdagmiddagen van 13.00u tot 16.00u. Datums: 21 en 28 maart 2018.

Open dagen / tentoonstelling zaterdag 11 en zondag 12 november 2017

Op deze dagen zullen er docenten en cursisten aanwezig zijn die hun werken tentoonstellen. Er wordt uitleg gegeven over de verschillende cursussen/workshops. Onderstaand een impressie van de beide dagen.

Open Dagen / Tentoonstelling 2017


Nieuwe workshop Schilderen op donderdagavond 2017

Bij voldoende aanmeldingen zal een nieuw cursus schilderen op donderdagavond van start gaan. Van vrij schilderen tot de normale lesstof en met het experimenteren met verf en materialen.
Mensen enthousiast maken over meer en andere technieken, spelen met verfsoorten en materialen,
op doek en papier of wat je leuk vindt; gewoon soms spelen en experimenteren.
Maar wie graag wil werken op zijn/haar vertrouwde manier is ook prima !

In Memoriam

Tot onze grote verslagenheid vernamen wij dat onze docente tekenen en schilderen Marie Françoise Montastier plotseling, volkomen onverwacht is overleden. We zullen haar blijven herinneren als een markante, kunstzinnige persoonlijkheid met liefde en aandacht voor haar cursisten.

Deelname D'n Hook aan Sjarabang-kunstproject op zaterdag 10 juni jl.

Ook dit jaar nemen we deel aan het Sjarabang-kunstproject van de gemeente Echt-Susteren. Dit vindt plaats op zaterdag 10 juni 2017.

Foto's Sjarabang 2017

Deelname D'n Hook aan kunstroute op zondag 11 juni 2017

Dit jaar hebben we deelgenomen aan De Kunstroute ‘Loere euver de moere”. De Kunstroute ‘Loere euver de moere” zal er dit jaar als volgt uitzien: (Beeldentuin Suëstra, alwaar de kunstmarkt wordt gehouden zijn er aansluitingen via de Stiftstraat, Kloosterstraat, en Salvatorstraat) Molenlaan – Wijnstraat – (uitstapje Baakhoverweg) – Winkelstraat – Marktstraat – (uitstapje Feurthstraat) - Willibrordusstraat – Molenlaan.
De route is precies één kilometer (met twee uitstapjes van honderd meter).Op twaalf locaties zal de mogelijkheid geboden worden om van kunst te genieten tussen 11.00 uur en 17.00 uur

Foto's Kunstmarkt 2017

Nieuwe workshop Chakra en Kleuren in september 2017

Kleuren beïnvloeden ons leven: iedere kleur heeft zijn eigen betekenis en kenmerken. Kleuren zeggen iets over hoe iemand zich voelt. Aan de ene kant beïnvloeden kleuren de emoties en aan de andere kant kiezen mensen kleuren aan de hand van hoe ze zich voelen. Dit is een onbewust proces en in de cursus leren we om dit bewust te doen. Daardoor kunnen we ons beter voelen en anderen beter begrijpen. Chakra's zijn centra van geestelijke energie in het menselijk lichaam. De zeven belangrijkste chakra's lopen langs je wervelkolom tot aan je kruin. De chakra's zijn te vergelijken met een soort energiebronnen. Onze chakra’s nemen energie op uit de omgeving en voorzien het lichaam van energie. Ieder chakra heeft zijn eigen kenmerken en invloed op ons leven. Als een chakra niet goed werkt heeft dat negatieve gevolgen voor de gezondheid. In de cursus leren we de eigenschappen van iedere chakra en onderzoeken we de toestand van de chakra’s. Tijdens de cursus krijgt iedereen een persoonlijke lezing. Zo kan iedereen inzicht en richting krijgen om zichzelf te ontwikkelen en te groeien.

Kosten: € 96,00 voor 12 wekelijkse lessen van 2 uur.
Aanvang: dinsdag 12 september 19:30 - 21:30 uur
Inlichtingen en aanmelden: Resie Aerts telnr: 046-4494070

Nieuwe workshop Kids Art in september 2017

Altijd al kunst willen maken zoals Vincent van Gogh? Of wil je liever een echte Picasso worden? Dan is de cursus KIDS ART echt iets voor jou! In 15 lessen leer je de basis van tekenen en schilderen. Je leert werken met potlood, kleurpotlood, verf en krijt. Van punt tot lijn en van vlak tot schaduw door naar portret. Zo word jij een echte Meester kunstenaar want iedereen kan Kunst maken! Woensdagmiddag van 13.30-15.30 uur gemengd 6 t/m 8 jaar Zaterdagochtend van 10.00-12.00 uur gemengd 9 t/m 12 jaar

Wil je eerst proberen of je het leuk vindt? Kom dan naar de gratis proefles. Proefles voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en info en inschrijving voor begeleiders Woensdag 28 juni 2017 van 13.30-15.30 uur. Proefles voor kinderen van 9 t/m 12 jaar en info en inschrijving voor begeleiders Zaterdagochtend 1 juli 2017 van 10.00-12.00 uur.

Nieuwe workshop bierbrouwen in september 2017

In september starten we met een nieuwe workshop bierbrouwen.
Maak zelf je eigen bier! Tijdens deze workshop leer je de basisingrediënten mout, hop, water en gist op de juiste manier samen te voegen. Je gaat zelf aan de slag met malen, roeren, meten, filteren, koken en afkoelen. Op het einde van de workshop doen we de wort in een gistvat voor de verdere gisting. Tussendoor krijg je uitleg over het hoe en waarom. Ons bier staat dan 2 weken te gisten en kan dan bij de tweede workshop gebotteld worden. Dan komen overhevelen, afvullen, werken met kroonkurken en hygiëne aan de orde. Ook voorzien we de flesjes met een eigen etiket. Daarna mag je je flesjes met eigen gebrouwen bier mee naar huis nemen. De groepsgrootte zal niet groter zijn dan 6 personen. Een leuke workshop, zeker als je daarna thuis zelf aan de slag gaat om zelf je bier te brouwen. De workshop duurt 1 hele en een halve zaterdag.