Workshop bierbrouwen


Docent: Paul Caquelein

Maak zelf je eigen bier! Tijdens deze workshop leer je de basisingrediënten mout, hop, water en gist op de juiste manier samen te voegen. Je gaat zelf aan de slag met malen, roeren, meten, filteren, koken en afkoelen. Op het einde van de eerste workshop-dag doen we ons brouwsel in een gistvat voor de verdere gisting. Tussendoor krijg je uitleg over het brouwproces. Ons bier staat dan 2 weken te gisten en kan dan bij de tweede bijeenkomst gebotteld worden. Dan komen overhevelen, afvullen, werken met kroonkurken en hygiëne aan de orde. Ook voorzien we de flesjes met een eigen etiket met groepsfoto. Daarna mag je een aantal flesjes (5 à 6) met zelfgebrouwen speciaalbier mee naar huis nemen en opdrinken natuurlijk!

De workshop vindt plaats op 2 zaterdagen: 1 hele dag en 3 weken later nog een halve dag (ochtend). Maximaal 6 personen per groep.

Data:
De eerste groep start op 7 oktober 2017 (hele dag). De 2e bijeenkomst hiervan (ochtend) is 3 weken later op 28 oktober 2017.
Een tweede groep start op 14 oktober 2017. De 2e bijeenkomst hiervan (ochtend) is op 4 november 2017.
De volgende data zijn:
groep 3: 21 oktober en 18 november
groep 4: 25 november en 16 december

Voor 2018 starten de volgende groepen:
Groep 1: 17 februari en 10 maart
Groep 2: 24 februari en 17 maart
groep 3: 3 maart en 24 maart

bierbrouwen

Tijden:
Eerste zaterdag van de workshop 9:00 - 16:30 uur
Tweede zaterdag 9:00 - 12:30 uur

Kosten: € 75,- inclusief eenvoudige broodjes-lunch op dag 1 en koffie met vlaai. bij de workshop krijgt iedereen een duidelijke samenvatting op papier van wat we die dag doen.

Inlichtingen en aanmelden: Ans Bexkens
telnr. 06 - 11297338;
e-mail: ans_bexkens@hotmail.com